דוקטורט בתחומי הסביבה | ביה"ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פול ברוולד

דוקטורט בתחומי הסביבה

הקבלה ללימודי דוקטורט מתבצעת ברשות לתלמידי מחקר על פי תקנון האוניברסיטה העברית. התקנון מפרט את תנאי הקבלה, מבנה הלימודים, משך הלימודים והליכי הגשת עבודת המחקר ושיפוטה.

תכנית הלימודים של כל תלמיד הינה אישית, ונקבעת במשותף ע"י התלמיד, מדריכו לדוקטורט, והועדה המלווה הממונה על ידי הרשות לתלמידי מחקר במסגרת הפקולטה בה נרשם.

תלמיד מחקר המבצע עבודת מחקר לה קשר ישיר לתחומי הסביבה רשאי להירשם לסדנאות וקורסים אותם מעניק בית הספר המתקדם ללימודי סביבה. הסדנאות והקורסים פתוחים לתלמידי מחקר מהפקולטות השונות ביניהם: מדעי הטבע, רפואה, חקלאות, מדעי החברה, מדעי הרוח, משפטים ועוד.

אנו ממליצים להירשם במקביל לרישום לחוג ולפקולטה, גם לבית הספר המתקדם ללימודי סביבה. תלמידי מחקר הרשומים לבית הספר יכולים להגיש מועמדות למלגת הצטיינות של בית הספר.

סדנת דוקטורנטים בתחומי הסביבה

קורס 49610: מהלך הלימודים לתואר שלישי מדגיש התמחות. אך בפועל חוקרים בתחומי הסביבה השונים נדרשים יותר ויותר לעבוד בצוותים רב-תחומיים, ולהציג את הצעות ותוצאות המחקר שלהם בפני קהל רב-תחומי.  בכדי לפתח את היכולות הרב-תחומיות, ברמה הגבוהה ביותר, בית הספר המתקדם ללימודי סביבה מציע סדנה לתלמידי מחקר.

הסדנה מתנהלת בשלושה ימים מרוכזים, שקודמת להם פגישת היכרות במהלך סמסטר ב'.  בכל אחד מהימים התלמידים ישמעו הרצאת אורח, יקראו וידונו במאמרי מפתח בשיטת "חברותא", וידרשו להציג את עבודתם בפני כלל התלמידים והמורים. הצגות אלו ישמשו כבסיס לדיוני עומק בנושאי העבודה של התלמידים.

השתתפות בסדנה זו היא חובה לתלמידי מחקר הרשומים בביה"ס. הסדנה מעניקה 2 נ"ז. הסדנה פתוחה גם לדוקטורנטים בתחומי הסביבה שאינם רשומים לבית הספר.

בית הספר המתקדם ללימודי סביבה מעניק מלגות הצטיינות לדוקטורנטים. לשם קבלת המלגה על הסטודנטים להיות רשומים בבית הספר. השתתפות בסדנה הינה תנאי לקבלת המלגה.

משרדי הרשות לתלמידי מחקר: בניין המינהלה (שרמן) בגבעת רם, חדר 303, טלפון: 02-6584701